Nieuwe Samenwerking Moet Zorgen Voor Snelle Laadstations

Allego heeft onlangs bekend gemaakt dat het samen met Audi, BMW en Renault een ultrasnelle laadstations zal gaan ontwikkelen. Gisteren werd bekend gemaakt dat Daimler, Volkswagen, Ford en BMW samen ook een netwerk van ultrasnelle laadstations in Europa gaan ontwikkelen.  Deze laadstations zullen vermogen krijgen van 350 kW. De snelste openbare laadstations hebben een vermogen van 120 kW en zijn ontwikkeld door Tesla. De Superchargers zoals de openbare laadstations van Tesla heten, zijn alleen te gebruiken voor Tesla eigenaren. De samenwerking tussen de autofabrikanten moet voor het krachtigste laadnetwerk van Europa zorgen, dat blijkt uit het persbericht van de fabrikanten.

 

Momenteel kunnen Tesla eigenaren hun elektrische auto in 30 minuten opladen, waarna zij zo een 275 kilometer kunnen rijden.

In 2017 beginnen de fabrikanten met het aanleggen van de laadpalen. In totaal worden er in heel Europa 400 palen geïnstalleerd. In 2020 moeten er enkele duizenden van dit soort snellaadpalen langs de wegen staan.

 

Verschillende standaarden voor laadstations

 

Het plan om het Europees netwerk te creëren maakt mogelijk onderdeel uit van een oorlog die gaande is tussen de verschillen oplaadstandaarden. De meeste Europese en Amerikaanse autofabrikanten maken gebruik van het Combined Charging System (CCS), Zoals BMW, Daimler, Ford en Volkswagen. Japanse fabrikanten maken gebruik van de CHAdeMo standaard. Tesla maakt weer gebruik van zijn eigen standaard, maar verkoopt wel de CHAdeMo standaarden zodat auto’s van dit merk ook de laadpalen met een CHAdeMo plug gebruikt kunnen worden.

 

LaadstationsLaadstations
Combined Charging System 

30 November, 2016 | Admin

Reageer